Коњи го блокираат туризмот на Пониква

Пониква како во бајка. Снег, сонце и илјадници туристи и викендаши. Од убаво-поубаво. Уживање за сите сетила на човекот…

На враќање пак планински убавини.

Возиш, возиш и наеднаш ОП! Коњи на патот. Лижат сол на асфалтот.

Гајле си немаат  што патот е за возила, а не за нив.

Кој како ќе се снајде – нека помине… Или нека чека.

А неколку километри подолу потпалената градска депонија чади ли чади … за „чао“!

Развој на туризмот на наш начин

Сподели: