ОБРАЗОВАНИЕ 

Почна работата на платформата за онлајн настава

Новата учебна година ќе започне како што е планирано, но може да се прилагоди во зависност од епидемиолошката состојба со Ковид 19. Министерката за образование, Мила Царовска најави дека од денес на училиштата ќе  им бидат издадени лозинки за учениците за постепено да започне тестирањето на платформата за учење од далечина. Царовска рече дека Платформата за учење ќе обезбеди и психолошка помош, додека децата кои ќе отсуствуваат една недела ќе бидат посетени дома од страна на стручната служба на училиштето и наставниците. Претседателот на синдикатот за образование, Јаким Неделков, рече…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Советот на Општина Кочани даде согласност за организирање на настава со физичко присуство

На 45. седница, Советот на Општина Кочани ја усвои информацијата за барањата на општинските основни и средни училишта за организирање на настава со физичко присуство. Советот даде согласност за одржување настава со физичко присуство во општинските основни и средни училишта во кои има услови за тоа. Исто така,  Советот го овласти  градоначалникот Николчо Илијев да го поднесе барањето за настава со физичко присуство за учениците во општинските основни и средни училишта до Комисијата формирана од Владата на Република Северна Македонија за разгледување на барања од основачите на општинските основни и…

Прочитај повеќе