ЕКОНОМИЈА 

Исплатата на пензии за септември ќе почне порано

Исплатата на пензии за септември 2020 година, со одлука на владата ќе започне порано. Фондот за пензиско и инвалидско осигурување до 25 септември треба да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна за да се обезбеди пензионерите со септемвриските пензии да може да располагаат преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 28.09.2020 година. Исплатата на пензиите ќе се врши во четири фази: – Во понеделник, на 28.09.2020 година исплата на пензии со висина до 11.000 денари;– Во вторник, на 29.09.2020 година исплата на пензии во висина…

Прочитај повеќе
КУЛТУРА 

На 27 септември во Кочани – розова прошетка под мотото „ТРКА ЗА ЛЕК“

Локалната координаторка на Здружението „Борка – за секој нов ден“, Валентина Андонова ја најавува годинашнава Розова прошетка, која наместо во Скопје, ќе се одржи во 14 градови од нашата држава, во кои е и Кочани. Розовата прошетка е закажана за в недела, на 27 септември, под мотото „Трка за лек“, а ќе почне од Летната сцена во Центарот за култура „Бели мугри“, во 11 ч. – Со прошетка низ градот ќе се даде поддршка на сите болни од рак на дојка. Болеста е тешка и е околу нас, но со…

Прочитај повеќе