Наместо екскурзии, учениците ќе одат на прошетки по 5 километри

Наместо екскурзии, учениците во оваа учебна година, а во која се соочуваме со пандемија од Ковид-19, ќе одат на прошетки до 5 километри, изјави министерката за образование и наука, Мила Царовска. „Учениците може да имаат прошетка, движење, заедно со наставниците до пет километри. Од друга страна она што се случува од минатата година, зошто агенциите не ги вратиле парите, сметам дека има уредби, а Министерството за економија имаше препораки да се дадат ваучери коишто ќе може да се користат во наредниот период, и тоа сигурно се случило. Јас ги повикувам…

Прочитај повеќе