ОПШТИНА ВИНИЦА 

Промовирани две книги на афоризми , во рамки на фестивалот за хумор и сатира „ ИН ВИНИЦА ВЕРИТАС„

Синоќа на меѓународниот фестивал ИН ВИНИЦА ВЕРИТАС беа промовирани книги на афоризми “Во љубовта е вистината” и “Oд Вардар до Владивосток”, дела на познатиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски. -“Вечерва ја промовираме автологијата на поговорки, мисли и афоризми на тема љубов, жена и брак во која се поместени мисли и афоризми од пред нашата ера до денешни денови“, рече Ѓорѓијоски. Синоќешниот настан го отвори директорот на домот на културата Јовица Илиев кој изјави дека оваа книга е осма по ред од кои пет книги се издадени во последните три години и тоа,…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА ВИНИЦА 

Започна 12-то издание на фестивалот за хумор и сатира „ IN VINICA VERITAS„

Во рамките на дванаесетото возобновено издание на фестивалот за хумор и сатира “Ин Виница Веритас 2020”, во некое поинакво издание, со ограничен број на посетители, без можност за отварање на изложбата на карикатури како што доликува поради ситуацијата во која се наоѓаме, беа изложени 48 карикатури. Оваа година на овој меѓународен фестивал, објавениот конкурс “На работ од бездната 2020” учествуваа над  270 учесници со над 500 учеснички карикатури од целиот свет. Изборот на комисијата која е во состав со Благица Стојановскa, Наташа Костовска , Мехмет Кахраман од Турција, Маријана Иванова…

Прочитај повеќе