„Слога 1934“ и се е можно !

Речиси прежалената „Слога 1934“ во два натпревара едно по друго ги шокира љубителите на фудбалот со сензационални резултати, и тоа не против било кој, туку со Пелистер, на кој му откина бод, и особено „Беласица“ која ја победи среден Струмица. Извонредниот резултат од 3:2, вреди три злато вредни бода, но мошне битно е и тоа што се разбудија стрелците. Двата неочекувани резултата го кренаа оптимизмот во екипата на високо ниво, па сега ситуацијата на табелата е таква што борбата за опстанок и шанските стануваат реалност.

Во прилог на Слога и одат и резултатите на другите натпревари, бидејќи Тетекс очекувано загуби а Во прилог на Слога и одат и резултатите на другите натпревари, бидејќи Тетекс очекувано загуби, како и Каменица Саса,  а Пехчево, или Локомотива одигра нерешено во Охрид.

Вардар – Гостивар 0:0, Охрид – Локомотива 1:1, Аресими Каменица Саса 2:1, Детонит Јуниор – Караорман 0:0, Кожуф – Беса 2:0, Пелистер : Борец 4:0, Тетекс : Воска спорт 0:4, и Беласица – Слога 1934 2:3.

Сподели: