Пониква падна на испит

Кога нема посетители на Пониква ги молиме да дојдат. Кога ќе навалат, не можеме и не знаеме да ги пречекаме. Односно, да им ги овозможиме минималните нормални услови да пристигнат, да паркираат и да можат да прошетаат или седнат како луѓе на топол чај, или на ручек. За санкање или скијање и да не зборуваме, поради гужвата која се создава на „единицата“ и по патот кон манастирот. Ете тоа е нашиот туризам за кој толку многу се злагаме и за кој градоначалниците собираа политички поени две-три децении наназад, а практично…

Прочитај повеќе