ЦРНА ХРОНИКА 

Трканчани се испотепале, заиграл и нож

В недела, на 04. април 2021 година, околу 22.00 часот во Полициската станица Кочани бил приведен дваесет и шест годишниот И.М. од селото Тркање, затоа што истата вечер, околу 21.40 часот со остар предмет го нападнал триесет и осумгодишниот И.С. исто така од Тркање. На нападот со ладно оружје му претходела физичка пресметка помеѓу триесет и осум годишниот И.С. и осумнаесетгодишниот М.С, двајцата од с.Тркање, од една, и дваесет и шестгодишниот И.М. од истото село, од друга страна. Се работи на комплетирање на случајот, по што против лицата ќе бидат…

Прочитај повеќе
ГРАЃАНИТЕ НИ ЈАВУВААТ 

Во Трајаново Трло, како на Дивиот Запад, нема закон

Ние граѓаните на населба Трајаново Трло изразуваме незадоволство поради загрозувањето на нашата животна средина. Во и околу нашата населба постојат 3 големи и од 5 до 10 помали нелегални депонии. Загадени се плодни, шумски земјишта, зелениот појас над населбата, површини блиски до улиците по кои поминуваме секој ден соочени со неподнослива реа, газејќи по растечени фекалии. Факт е дека депониите се создавани со години и прашуваме на што се должи непостапувањето на институциите сево ова време? Органите кои се одговорни за заштита на животната средина должни се да ги спречуваат,…

Прочитај повеќе