50-годишниот јубилеј на ЗП „Кочани“ – масовно удостоен од здруженија, институции и поединци

Здружението на пензионери на Општина Кочани синоќа одбележа 50 години од своето постоење и успешна работа. Во присуство на претседателката на СЗП на Македонија, Станка Трајкова, поранешни и актуелни градоначалници, на голем број претставници на здруженија од општини во државата и од Србија, како и на активни членови на Здружението, најпрво се обрати претседателот на ЗП „Кочани“, Ѓорѓи Серафимов, кој се заблагодари на одзивот на сите поканети што ја удостоиле прославата и што го увеличиле овој значаен настан за пензионерите од Општина Кочани. Претседателката на СЗПМ Станка Трајкова истакна дека…

Прочитај повеќе