КУЛТУРА 

ЗАПОЧНА 16. САЕМ НА КНИГАТА 2022

Денеска започна 16. Саем на книга во ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани. Саемот ќе трае од денеска 7 ноември до 12 ноември, секој ден од 10 до 18 часот. – Саемот на книгата се организира традиционално секоја година во склоп на Месецот на книгата. Претставени се петнаесет издавачки куќи од Македонија кои поголемиот дел од нив се долгогодишни соработници на нашата библиотека, а две издавачки куќи се нови – истакна Кристина Ѓорѓиевска Атанасова, директорка на ЈОУБ „Искра“ – Кочани. Во склоп на денешното свечено отварање на саемот, беа доделени наградите…

Прочитај повеќе
СПОРТ 

Меѓународен меморијален турнир во борење „Легендите на Спартак„2022

Во саботата во Кочани се одржа Меѓународниот меморијален турнир во борење „Легендите на Спартак“.Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов ги поздрави присутните и учесниците натпреварувачи од земјава и странство во машка и женска конкуренција, кои беа во голем број. Борачите на „Спартак“ освоија седум медали од кои пет во машка – 1 златен, 3 сребрени и 1 бронзен и две во женска конкуренција – 2 златни. Медалите ги освоија:Филип Ангелов – златен медалДаријан Павлев – сребрен медалМилан Трендов – сребрен медалМихаил Ангеловски – сребрен медалАндреј Соколов – бронзен медалСлавица Митева…

Прочитај повеќе