МАКЕДОНИЈА 

И од тие што останаа, 42 % би се иселиле

Откако беше објавено дека за 7 години од државата се иселиле 700.000 жители, деновиве граѓаните дознаа уште едно поразително истражување. Имено, на прашањето: „Кога би ви ги обезбедиле сите потребни документи, дали би заминале да живеете во друга земја, или и покрај можноста сепак би останале во својата земја, односно во Македонија, дури 42 отсто од анкетираните Македонци одговориле со – во друга земја. 55 отсто од испитаниците одговориле дека претпочитаат да останат таму каде што се, но треба да се има во предвид дека анкетирани се граѓани кои останаа…

Прочитај повеќе
СПОРТ 

Неспортски гест на нашите спортисти

Изборот на најдобрите во спортот за 2022 година протече во позитивна атмосфера и на задоволство на спортистите од различни спортови, кои ја удостоија традиционалната манифестација. Општ впечаток е дека престижните признанија и награди завршија во вистински раце. Сепак, мала сенка на целиот настан фрли неучеството на претставник од Канал 8 во изборот, а на свечениот настан реакцијата на претставниците на карате клубот „Партизан“, кои откако јавно ја оспорија одлуката на Активот на новинари во категоријата најдобар спортист, не присуствуваа на манифестацијата на свечено доделување на признанијата и наградите. Причината е…

Прочитај повеќе