ОПШТИНА КОЧАНИ 

Денови на кочанскиот ориз

Општина Кочани и годинава ја организираше манифестацијата зажнејување со срп и вршидба на гумно на оризот, на површина и во кругот на Институтот за ориз. Здружението на пензионери на Кочани ја долови традицијата со народни носии, инстументи, песни и ора, кои патем манифестираа како некогаш се жнеело, како се врзувале снопје, како се вршело со коњ, како се веело. Сето тоа со неизбежната баница, кисело меко, ракија и здравица. Манифестацијата ја посети претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, министерката за образование, Мила Царовска, заменик-министерот за земјоделство, Трајан Димковски,…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Булеварски влез од кај обиколницата и парк на Локубија

Почитувани сограѓани, Почитувани Кочанчани Во реализацијата на програмата, како кандидат за градоначалник на општина Кочани, денес сакам да ви презентирам два клучни проекти, решавање на сообраќајниот метеж и претворање на Локубија во градски парк. За решавање на сообраќајниот метеж ќе изградиме нов јужен влез во градот, со булеварскиот решение, од магистралниот пат А3 кај агенцијата клучка од која се двои нова индустриска улица преку која товарниот сообраќај во централното градско подрачје ќе стане минато. Со изградбата на катна гаража на најпогодна локација блиску до центарот ќе ги ослободиме сообраќајниците од…

Прочитај повеќе