На 25 и 26 јуни – прскање против комарци во Кочанско

На 25 и 26 јуни (петок и сабота) во раните утрински часови, на подрачјето на Кочани, стручна екипа од Центарот за јавно здравје – Кочани ќе го спроведе второто превентивно терестичко, односно прскање од земјаза заштита од комарци. В петок, на 25 јуни, од 5 до 8 часот  наутро, екипана Друштвото за авиоуслуги „Бониер“ ќе ја спроведепрвата фаза од авиотретирањето против комарци. Со превентивната дезинсекција ќе бидат опфатени површините во градското подрачје на  Кочани и  низинските села  што припаѓаат  на територијата на  Општина  Кочани. За третманите против комарците ќе се…

Прочитај повеќе