Маршрута на Ротари трката

Почитувани сограгани, во недела 28.05.2023 година ќе се одржи Rotary Run 2023, урбана трка по улиците во централното градско подрачје. Ротари трката во Кочани ќе се одвива на улиците: Теодосија Паунов, ул. Никола Карев, ул. Маршал Тито и ул. Кеj на револуциjата. Стартот и целта на трката ќе бидат пред градскиот парк односно на крстосницата на ул. Тодосија Паунов со ул. АСНОМ, од каде ќе се трча накаj кружниот тек кај Два другара и ќе се продолжи по бул Теодосија Паунов и каде за трката ке се користи левиот коловоз…

Прочитај повеќе