10 фудбалски „Адидас“-ки за училишта во Оризари и Кочани

ЗА ДА ПРОДОЛЖИ СТЕКНУВАЊЕТО ЗДРАВИ НАВИКИ КАЈ МЛАДИТЕ, ЗГ „СРЕЌНИ ЛУЃЕ“ ГИ ДОНИРАШЕ ФУДБАЛСКИТЕ ТОПКИ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА. ДЕЦАТА ПОКРАЈ ФУДБАЛСКИ ТОПКИ ДОБИЈА БРОШУРИ ОД ПРОЕКТОТ, А ИМ БЕА ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИ НА УЧЕСНИЦИТЕ КОИ НЕ БЕА ПРИСУТНИ НА ЗАВРШНИОТ НАСТАН. По успешно завршениот проект „Спорт за здрави навики кај младите во Оризари, имплементиран од страна на ЗГ „Среќни Луѓе“, во кој беа опфатени над 35 девојчиња и момчиња на возраст од 7 до 12 години, денеска претставник на проектниот тим, им ги донираше шесте топки на учениците од…

Прочитај повеќе