ЦРНА ХРОНИКА 

ЦУК: Жена починала, а еден пожарникар е повреден при пожар на куќа во Оризари, кочанско

Денеска Регионалниот ЦУК Кочани, известува дека пожарникарите од Територијалната противпожарна единица ТППЕ Кочани, по дојава во 09.52 часот, инервенирале на гаснење пожар на семејна кука во населба Оризари, Општина Кочани на улица ,,Љупчо Сантов“ бб. Било интервенирано со 3 возила од ТППЕ Кочани, 5 пожарникари и 4 мештани при гаснење на пожарот. При пожарот во куќата починало едно женско лице на возраст од околу 80 години, а при противпожарната интервенција бил повреден и еден пожарникар. По гаснењето на пожарот се повикани полициски екипи од Полициската станица ПС Кочани, кои вршат…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Избор на нови членови на органите во девет урбани заедници во Општина Кочани

Поради истекот на мандатот на членовите на органите на облиците на месната самоуправа, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов донесе одлука за распишување избори за нови органи на месната самоуправа. Согласно Статутот на Општина Кочани, ќе се избираат нови членови на органите во девет урбани заедници во Општина Кочани.   На собир на граѓани што ќе се одржи на 22 март, со почеток во 17 ч. ќе се избираат органите на Урбаната заедница 1, а во 18 ч. – на Урбаната заедница 2. Собирите ќе се одржат во објектот „Ѕвездички“…

Прочитај повеќе