ОПШТИНА КОЧАНИ 

Кочанските ловишта без стопан

43 ЛОВИШТА СО ВКУПНО 32 ДОГОВОРА ВО ДРЖАВАТА СЕ СТЕКНАА СО КОНЦЕСИИ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЛОВ ВО НАРЕДНАТА ДЕКАДА. МЕЃУ НИВ НИТУ ЕДНО ЛОВИШТЕ ВО КОЧАНСКАТА КОТЛИНА НЕ ДОБИ СТОПАН, ПОРАДИ ШТО ЛОВСТВОТО ВО КОЧАНИ И ПОНАТАМУ СТАГНИРА Откако минатата година беше објавен јавен повик за доделување концесија за користење на дивечот и ловиштата во 9 ловни реони во државава во кои има 43 ловишта, склучени се вкупно 32 договори за концесии за исто толку ловишта во Македонија. Договорите за ловиштата им беа доделени деновиве на здруженијата во ловните реони Кочани,…

Прочитај повеќе
СПОРТ 

„Драганица куп“ закажан за в недела

В недела ќе се одигра овогодишниот „Драганица куп“ за млади фудбалски таленти, на кој ќе учествуваат три екипи од регионот. Покрај домаќинот „Осогово“ на турнирот ќе играат и екипите на „Каменица саса“ и „Слога 1934“, од генерацијата 2006-2007. Ќе се игра по италијански систем, секој со секого, по 40 минути. Турнирот започнува во 9 часот, а прогласувањето на победниците и закажано за 12 часот.

Прочитај повеќе